PROFIL Ana-Maria Badea (Călțun) – IG profile @anacaltun

Ne-am propus să cunoaștem mai bine femeile interesante pe care le admirăm, pe care le urmărim în social media sau pur și simplu femei apropiate de noi, care ne inspiră prin viața lor, pur si simplu, prin personalitatea și stilul lor personal. Dorim sa împărtășim cu voi ceea ce aflăm despre ele și să vă dăm și vouă ocazia sa fiți cucerite și inspirate de către ele.

O urmărim de mult timp pe Ana-Maria Badea (Călțun), pe Instagram – @anacaltun, și suntem inspirați de estetica și outfiturile ei efortless, confortabile dar într-o notă fină și sofisticată, de look-ul ei natural și luminos. Ana folosește multe culori neutre și multă blândețe în viziunea ei estetică. Pur și simplu creează mult aer și spațiu. Respiri mai profund când îi urmărești postările. Câteodată însă ne surprinde și ne revigorează imaginația cu o culoare sau o piesă foarte îndrăzneață și plină de energie. Dincolo de modă și călătorii și lucrurile pe care le aflăm despre Ana din profilul ei de Instagram, ne-ar plăcea să exploram un pic mai mult lucrurile care contează pentru ea și nuanțele care o fac pe Ana sa fie ea.


STIL PERSONAL

De ce crezi că este important să îți descoperi stilul personal?

Ana: Aș începe prin a spune că în acest moment sunt într-o continuă descoperire a stilului meu personal. Consider că stilul personal ne reprezintă în diferite etape ale vieții noastre ca oameni în această societate și ne oferă libertatea de a ne exprima în ea fără să fie nevoie să spunem prea multe despre noi. Deși sună clișeic și totodată superficial, cred totuși că stilul personal reprezintă și o etichetă pe care o avem atunci când pașim în societate.

Stilul meu personal a trecut prin diverse etape și cred că o dată cu vârsta începi să îți definești din ce în ce mai bine stilul personal deoarece ajungi într-un moment al vieții în care începi să te cunoști pe tine ca persoană din ce în ce mai mult. Este atât de satisfăcător să descoperi EU-ul din tine încât, câteodată, parcă mă gândesc că nu este suficient o viață de om pentru a te descoperi în intregime.

Dacă acum câțiva ani iubeam să port print-uri diverse, culori de toate felurile și să le combin în diferite multe moduri – cumva cred ca îmi defineam stilul ca fiind romantic / girly something (nici eu nu știu exact 😊)), acum stilul meu este minimal cu un touch de îndrazneală – în sensul în care ador culorile și nu cred ca voi putea renunța vreodată la ele, însă acum prefer să adopt ținutele clean, simple, iar dacă sunt în mood-ul de culoare, adaug o culoare simplă.

Ce înseamnă pentru tine bijuteriile, ce îți aduc ele?

Ana: Mereu pun accentul pe detalii, consider că ele fac diferența într-o ținută, cât și în viața ta, ca spiritualitate și semnficație, iar bijuteriile sunt detaliile perfecte ce pot schimba total un outfit complet și pot aduce acel twist aparte.

Dețin bijuterii care sunt comori de suflet pentru mine, bijuterii cu semnficație aparte, pe care le port zilnic. De cațiva ani am descoperit o pasiune pentru bijuteriile din aur și îmi place să colecționez bijuterii cu o semnificație aparte – spre exemplu, inelul Big Fancy Bubbles de la voi îmi aduce aminte de bunica mea – reda acea finețe și stil din anii 20’-30’.

Ceva ce admiri la alții dar nu îti place să porți chiar tu?

Ana: Pentru că tot este în vogă anul acesta, aș spune: corsetul ără bretele. Ador să văd cum se asează pe o siluetă frumoasă și atât. 😊

O atitudine, mentalitate sau un obicei demodat?

Ana: Ar fi multe, dar primul care îmi vine în minte când răspund la această întrebare ar fi veșnica adresare cu ‘dumneavoastra’ în mediul profesional. O făceam și eu la rândul meu când am început primul job pentru că mă gândeam că este o formă de respect, însă în același timp cred că este un respect mai mare atunci când ne adresăm de la egal la egal în acest mediu.

M-a ajutat colectivul să îmi dau seama de acest lucru pentru că ei obișnuiau să se tutuiască, însă din păcate am interacționat și cu medii de lucru unde acest lucru nu a fost posibil și cred că există multe medii unde încă suntem obligați să avem acest obicei demodat ca și formă de respect.

#staytrue

De ce crezi că este important să fii tu însăți și să te simți bine cu tine?

Ana: Cu sinceritate, și cred ca toti am avut anumite perioade de cunoaștere, mi-a luat ceva ani de adolescență, poate chiar pană in primul an de facultate, să ajung să mă simt bine cu mine și să fiu naturală, eu insămi, cu cei cu care interacționam.

Cred că majoritatea dintre noi ne dorim in anii de adolescență sa fim plăcuți, să ne simțim acceptați de ceilalți și din păcate ajungem să fim acaparați de nesiguranță, de faptul că nu suntem worth it sau că cel de langă noi este mai bun, mai frumos sau are o haină mai scumpă. Sună clișeic, însă din păcate așa este și din păcate societatea în care trăim ne îndeamnă ca adolescenți să ajungem să fim poate superficiali, cu noi inșine, dar și cu cei din jur, fără să ne dam seama. Nu consider că ceea ce am trăit în adolescență sau faptele pe care le-am facut m-au dus într-un loc greșit, dar cu siguranță m-au făcut să îmi dau seama cine sunt cu adevărat și faptul că #staytruetoyourself este un motto pe care îl am de mulți ani deja.

Care sunt super puterile tale, Ana?

Ana: Nu cred că am superputeri, dar faptul că sunt o persoană foarte determinată si perseverentă m-a ajutat să devin omul de astăzi.

Care crezi că este prejudecata cea mai des întalnită despre influenceri?

Ana: Personal, nu mă consider un influencer și nu am avut oameni care să aducă păreri negative despre mine. Dar, daca ar fi să spun un lucru sincer, cred că mulți oameni nu își dau seama câtă muncă este în spatele unei simple poze pe care o văd și o admiră pe platformele sociale. Pentru simplu fapt că mediul online este flexibil și nu se muncește la programul angajatorului cred că multă lume prejudecă acest lucru, fără răutate, sper.

Totuși, dacă ne gandim, mulți angajatori sunt acum flexibili, chiar și eu lucrez într-un domeniu și într-o companie unde worklife balance este încurajat, astfel încât să avem o viață profesională și personală fericită. Da, I do have a 9 to 6 job I love 😊 (doar că momentan sunt în maternity leave).

Ce interpretează oamenii greșit la tine?

Ana: Am cunoscut multe persoane care mi-au spus după ce discutăm și ne cunoșteam mai bine că la început par să fiu o persoană mai puțin prietenoasă deși nu e chiar așa.

Role models feminine?

Ana: Mama și sora mea.

Mama, pentru toată puterea, determinarea și bunătatea de care a dat dovadă de-a lungul vieții, iar faptul că în ciuda tuturor obstacolelor ne-a pus mereu mai presus de orice, reprezintă pentru mine totul. Este o forță de bunătate.

Sora mea pentru determinarea de a realiza tot ce își propune – cumva, nu știe, dar faptul că am avut-o în viața mea și văzând că nu se lasă niciodată pană nu face ce își propune, m-a determinat și pe mine să fiu o versiune mai buna de-a mea. Și pentru asta și pe această cale, îi MULȚUMESC.

Un citat reprezentativ pentru cine ești.

Ana: Nu neapărat un citat, dar ‘stay true to yourself’ mă reprezintă. – aveam la un moment dat aceste cuvinte adăugate în bio-ul paginii de IG. M-ai făcut să mă gandesc serios să le menționez din nou. 😊

Creativitate

Ce sfat i-ai oferi cuiva care ar dori să iși dezvolte creativitatea?

Ana: Să se descopere pe el, să vadă ce anume îi oferă satisfacție și să dezvolte acel ceva într-un mod creativ. Cred că putem fi creativi atât la locul de muncă, cât și în viața personală – trebuie doar să descoperim ce ne face fericiți.

Pasiunea mea pentru haine m-a facut să imi descopăr latura creativă în acest sens și să fac astazi, sub formă de hobby și nu numai, ceea ce vedeți pe pagina mea de IG.

Sursele tale de inspiratie?

Ana: Ma inspiră orice, de la daily life, la oamenii pe care îi am în viața mea, la oamenii pe care îi văd pe stradă, orice lucru mărunt din viața mea sau cu care interacționez.

De multe ori inspirația îmi vine pe moment și cred că de fapt este un cumul de frânturi din ceea ce mi se întamplă recent sau vizualul pe care îl am cel mai recent în minte.

Bineînteles că am persoane cu care rezonez în zona de fashion și pe care le admir pentru ceea ce sunt ca oameni în primul rând și după ca și stil vestimentar, atât din România, cât și din afară.

În ce domenii noi ți-ar plăcea să iți extinzi sau să iți explorezi creativitatea?

Ana: Mi-ar plăcea pe partea de evenimente pentru că îmi place să organizez totul până la ultimul detaliu, dar încă nu știu dacă sunt pregatită să mă îndrept spre acest domeniu. Cred că mai am de explorat în zona în care sunt acum. 😊 Never say never though….

Women empowerment

Sunt autonomia și independența importante pentru tine?

Ana: Eu am principii bine înrădăcinate și unul din ele este că mi-am dorit de mică să reușesc prin forțe proprii să ajung ceea ce sunt astăzi, bineînțeles cu toată dragostea și suportul părintesc pe care l-am avut de la ai mei, și nu numai. Deci, da, pot să spun că sunt importante pentru mine.

Lucruri care contează

Care este o cauză civică sau umanitară despre care ai dori ca oamenii să știe mai multe?

Ana: Nu cred ca există o cauză civică sau umanitară care nu ar merita să fie vizibila. Însă, în perioada de sarcină am trecut prin niște momente mai grele (acum totul este în regulă), însă documentându-mă destul de mult pe anumite subiecte am dat de un diagnostic foarte grav pe care, din nefericire, unii bebeluși îl pot avea – atrofie musculară spinală (SMA) pentru care tratamentul este incredibil de mare. Mi-ar plăcea în primul rând să nu se mai pună aceste sume exorbitante pentru a trata o viață abia venită pe lume și bineînțeles să fie vizibile aceste cazuri pentru a le putea ajuta.

Preferințele Anei

Ultima “comoară” descoperită pe Netflix.

Ana: ‘The Good Doctor’.

Ultima carte citită

Ana: Pânza de Păianjen, de Cella Serghi

3 melodii preferate

Ana: Fall on Me – Andrea Bocelli, Rise Up – Andra Day, Fix You – Coldplay

3 cuvinte preferate

Ana: Confident, Kindness, Bold – din mai multe preferate, însă sunt 3 dintre cuvintele la care încerc să aspir zi de zi pentru ca niciodată nu reușesc să ating apogeul lor – și nici nu cred că voi putea pentru că firea omenească este pur și simplu umană, dacă mă înțelegi. 😊

Cocktail alcoolic sau non alcoolic? Ce cocktail?

Ana: Alcoolic, dacă nu aș alăpta – Hugo 😊

O celebritate care ai dori să participe la un cocktail party organizat de tine.

Ana: Doar una? 😊 – I have a crush on Jude Law.

Metoda de relaxare care te liniștește și te ancorează negreșit.

Ana: O plimbare pe malul mării, la 8 dimineața.

De la Ana pentru restul lumii

Dacă fiecare om de pe planetă ar primi un mesaj de la tine, să spunem pe un ecran uriaș pe cer pe care l-am putea privi toți în același timp, ce ai scrie pe acest ecran?

Ana: You matter. You are powerful. You are loved.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Wishlist 0
Continue Shopping