Condiții Generale

LEMONS AND GIN SRL

Societate cu răspundere limitată cu capital de 200 RON

CUI: 41167996 J40/6871/2019

Autorizatie ANPC pentru efectuarea de operațiuni cu metale prețioase și pietre prețioase nr 0010875.

Sediu social: Splaiul Independenței nr 202B, camera 42, sector 6, București, România.

 

1) Prezentare

Lemons and Gin valorifică în calitate de editor site-urile lemonsandgin.com (“Site-uri”) precum și magazinul online, ce permite atât persoanelor fizice cât și juridice („Client„) achiziția de orice produs prezentat pe site, în special de bijuterii, din metale și pietre prețioase, precum și imitații ale acestora, în funcție de specificațiile din descrierea fiecăruia („Produs„).

Lemons and Gin și Clientul sunt denumite Părți în continuare.

Prezentele condiții generale de vânzare și utilizare a serviciilor online descriu modalitățile și condițiile în care Clientul poate achiziționa un Produs și exprimă integralitatea acordului dintre Părți.

Prezentul document este disponibil în limba română și se supune legii române, cu excepția regulilor de conflict de lege și a Convenției de la Viena. În caz de neputință de rezolvare a diferendelor pe cale amiabilă, competență expresă este atribuită tribunalului de la sediul social al Lemons and Gin.

Dacă vreo prevedere este declarată nulă sau invalidă sau lipsită de efect executoriu, celelalte prevederi sunt totuși aplicabile în continuare.

 

2) Plasarea comenzii

Clientul are posibilitatea de a plasa o Comandă din modulul de comandă on-line disponibil pe site.

Clienții trebuie să aibă minim 14 ani împliniți, iar pentru a plasa o Comandă, în cazul în care optează pentru varianta creării unui cont, trebuie să își aleagă un nume de utilizator și o parolă. Este de răspunderea integrală a Clientului să țină în siguranță elementele contului său și să nu le divulge nimănui. În condițiile pierderii detaliilor de login sau a deturnării contului unui Client specific, Lemons and Gin trebuie să fie înștiințat imediat, pentru a putea conlucra înspre minimizarea daunelor ulterioare.

Orice Comandă înseamnă acceptarea prețurilor și a descrierii Produsului disponibil pentru vânzare, precum sunt afișate pe Site. Lemons and Gin își ia angajamentul de a onora comenzile pentru care Produsele sunt disponibile.

Oricând Clientul poate edita informațiile prezente pe contul său și schimba adresa de livrare sau detaliile de contact.

Onorarea Comenzii se face fără angajament minim de volum. Toate prețurile noastre sunt afișate în RON și conțin TVA. Transportul este gratuit la nivel național. Pentru comenzi din afara țării, taxele de transport se calculează separat în funcție de produse și de zona de livrare.

 

3) Anularea comenzii

Lemons and Gin poate anula o Comandă atunci când :

– Clientul nu și-a îndeplinit obligațiile față de Lemons and Gin; sau

– Clientul nu a plătit în termen și/sau s-a înregistrat o suspendare a plății; sau

– Clientul declară faliment sau intră în insolvență.

În oricare din aceste cazuri, toate facturile devin scadente și plătibile imediat, iar costurile angajate de Lemons and Gin pentru a executa Comanda Clientului îi sunt datorate.

Clientul poate anula acele părți ale Comenzilor pe care Lemons and Gin le-a executat în mod defectuos sau pe care le-a executat cu întârziere, cu condiția notificării prealabile a Lemons and Gin.

 

4) Livrarea comenzii

Livrarea este gratuită pe teritoriul României pentru comenzi începând cu suma de 990 lei și se livreaza prin Fan Curier.

Pentru comenzi mai mici de 990 de lei, costurile sunt astfel:

– în Bucuresti: 17 lei

– în țară, fără kilometri externi*: 25 lei

Kilometri externi reprezintă distanța în kilometri față de cel mai apropiat centru Fan Curier.

Costul final al transportului se afișează în momentul completării adresei complete în pagina de finalizare a comenzii.

Pentru plățile ramburs (numerar la destinatar) se adaugă un cost extra de 7.8 lei.

Pentru Produsele care fac obiectul unei Comenzi, acestea sunt expediate la adresa de facturare sau la adresa indicată de către Client, dacă livrarea se face la o adresă diferită de cea a facturării.

Livrarea se face exclusiv prin Fan Courier, iar termenul indicativ de livrare al unei Comenzi este de 1– 2 zile lucrătoare de la confirmarea noastra.

Comenzile primite înainte de ora 15:00 ale unei zile lucrătoare sunt confirmate și expediate în aceeași zi.
Comenzile primite după ora 15:00 vor fi confirmate și expediate în ziua lucrătoare imediat următoare.

Lemons and Gin depune diligențe pentru a vă livra Produsele într-un timp rezonabil, însă în anumite circumstanțe indicate de către Client, Părțile pot cădea de acord pentru a livra într-un termen prestabilit.

În aceeași măsură, cazurile de forță majoră pot întârzia livrările maxim cu un termen de 30 (treizeci) de zile de la data semnalării acestora. Dacă Părțile nu reușesc să depășească forța majoră în această perioadă, contractul va fi considerat desfăcut pentru viitor.

Pentru comenzi din afara țării taxele de transport se calculează separat în funcție de produse și de zona de livrare.

Produsele comandate rămân proprietatea noastră până în momentul achitării sumei de plată (care include orice dobândă și cheltuială de recuperare), proprietatea lor fiind rezervată.

Riscurile transportului sunt suportate de Lemons and Gin până la predarea bunului către client de către curier.

Constatarea avarierii în timpul transportului trebuie semnalată firmei Lemons and Gin imediat la recepție și în toate cazurile mai devreme de 12 (douăsprezece) ore.

 

5) Dreptul de retragere

Clientul care prezintă calitatea de consumator (acționează în scopuri din afara activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale sau liberale) dispune de 14 (paisprezece) zile pentru a-și exersa dreptul de retragere. Dreptul de retragere începe din momentul primirii bunului de către consumator.

Costul de transport pentru retur sau schimb este suportat de către client indiferent de valoarea comenzii și se achită numerar direct către firma de curierat la preluarea coletului dumneavoastră.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere, puteți descarca de mai jos  formularul de retur sau orice altă declarație neechivocă și ni-l puteți trimite prin e-mail la care@lemonsandgin.com. Dacă folosiți această opțiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin email  care@lemonsandgin.com, confirmarea de primire a cererii de retragere.

De asemenea, aveți optiunea să ne informați la adresa care@lemonsandgin.com cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail. În acest scop, puteți folosi modelul de retragere încărcat mai jos, folosirea lui nu este însă obligatorie.

Pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea de mai sus privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageți, vom rambursa valoarea totală a produselor comandate, mai puțin taxa de transport, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, cu condiția ca produsele să fie returnate şi să nu fie deteriorate.  Suma va fi returnată prin restituire în contul din care a fost efectuată plata.

În momentul în care doriți să efectuați returul unor produse achiționate, vă rugăm să ne contactați telefonic la 0756 100 707 sau prin e-mail la care@lemonsandgin.com pentru a stabili detaliile returului și a trimite un curier către dumneavoastră. După primirea acordului de retur, produsele vor fi preluate însoțite de formularul de retur pe care îl puteți descărca de mai jos și pe care îl veți primi și tipărit în colet.

Produsele care nu se încadrează în cerințele de retur nu vor fi preluate.

Conform legii, Lemons and Gin va evalua produsul și dacă va constata eventuale daune, va reține valoarea daunei.

Descarcă de aici formularul de retur în format editabil. Formular de retur editabil

Descarcă de aici formularul de retur în format pdf. Formular de retur format pdf

 

6) Condiții de acces la site

Site-ul e accesibil liber și gratuit, pentru orice vizitator care are acces la internet. Clientul răspunde de utilizarea propriului echipament și a propriilor distributori pentru conectarea la site.

Încercăm să menținem Site-ul disponibil permanent, mai puțin perioadele de mentenanță planificată, de evoluție a versiunilor, de schimbare a metodelor operaționale, a celor legate de servere sau de accesibilitate sau a cazurilor de deturnare a Site-ului de la scopul său inițial prin mijloace intrusive. În aceste cazuri, nu suntem răspunzători de indisponibilitatea temporară a site-ului.

În funcție de deciziile noastre de organizare a afacerii, putem să închidem Site-ul sau să restrângem accesul, precum și să îl completăm în funcțiile de evoluțiile tehnologice.

Când Utilizatorul folosește acest Site, trebuie să respecte condițiile următoare:

– Să nu deturneze utilizarea acestuia pentru scopuri de publicitate personală sau de vânzare de produse;

– Să nu întreprindă niciun act de contrafacere, adică să nu reproducă, reprezinte, descarce, modifice vreo parte din Site, să nu folosească niciun robot sau vreun browser offline;

– Să nu aibă acces sau să mențină constant respectivul acces în Site-ul web, care trebuie înțeles ca un sistem automat de prelucrare de date. Orice acces fraudulos la Site este interzis și sancționat penal, precum sunt și orice piedică sau alterare de funcționalitate a sistemului, sau în caz de introducere, ștergere sau modificare a datelor pe care le cont

– Să nu perturbe buna funcționare a Site-ului și mai ales să nu introduci niciun virus sau nicio tehnologie dăunătoare Site-ului sau Produselor.

Prin urmare, utilizatorii sunt în întregime și singuri responsabili de utilizarea acestui Site și a Produselor. Utilizatorii vor utiliza Site-ul în mod legal, cu respectarea acestor Termeni și Condiții Generale și a legilor și reglementărilor aplicabile.

Ca utilizator al acestui site, Lemons and Gin îți acordă o licență de utilizare a interfeței grafice (fără acces la codul sursă) pentru ca să poți vizualiza Produsele pe care le oferim și pentru a contacta Lemons and Gin. Licența este revocabilă, gratuită, personală și globală, cu precizarea că Lemons and Gin se adresează cu predilecție consumatorilor majori români.

Pentru a păstra un mediu respectuos utilizatorul se obligă să respecte cu strictețe condițiile de acces la site-ul nostru.

Ca toate site-urile, ocazional, Lemons and Gin va găzdui link-uri către site-uri terțe, care nu îi aparțin si pentru care nu răspunde, nici din perspectiva informațiilor prezentate și nici din cea a securității.

 

7) Garanții legale

Potrivit reglementărilor în vigoare, Clienții dispun de garanția legală contra viciilor ascunse prevăzută la articolele 1707 – 1715 din Codul Civil. Clientul consumator dispune de asemenea de garanția legală de conformitate, potrivit Art. 9 – 14 din Legea Nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.

În perioada de garanție, precum și în afara acesteia, Lemons and Gin nu își asumă responsabilitatea pentru problemele ce pot apărea din cauza utilizării improprii a Produselor, a factorilor de natură mecanică, a contactului cu suprafețe dure și nici pentru reparațiile executate în regim propriu sau la un terț.

Vă informăm că metalele prețioase se pot deteriora dacă intră în contact cu suprafețe dure, ele se pot zgâria ușor și pot pierde din strălucire.

Pentru a vă bucura cât mai mult de strălucirea bijuteriilor achiziționate, vă rugăm să respectați sfaturile noastre:

  • Evitați purtarea lor în timp ce practicați diverse sporturi sau activități casnice;
  • Evitați contactul bijuteriilor cu substanțe abrazive, chimice sau temperaturi mari;
  • Nu încercați să curațați singuri bijuteriile și pietrele folosind diverse substanțe;
  • Bijuteriile cu pietre, în timpul somnului, se pot agăța sau deforma. Recomandăm scoaterea lor.
  • Diamantele și montura acestora sunt parte a prezentului certificat de calitate cât timp sunt respectate prevederile referitoare la modul de purtare sau utilizare.

“Art. 16. – Răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

 

8) Modificarea condițiilor generale de vânzare

Din când în când, s-ar putea ca Lemons and Gin să facă modificări la termenii și condițiile prevăzute de prezentul document. Este de responsabilitatea utilizatorului să consulte periodic condițiile pentru a lua la cunoștință de orice modificări survenite.

 

9) Condiții financiare

Prețul Produselor este indicat în dreptul fiecărui produs și este ferm în momentul validării sau emiterii facturii (pentru care utilizatorii își dau acordul să fie emise în format electronic).

Plata se poate face:

– Online cu Cardul Visa sau Mastercard prin transfer bancar, prin intermediul Euplatesc.ro 

– Online in rate egale fara dobanda prin card de cumparaturi, prin intermediul Euplatesc.ro 

(Dupa ce veti introduce numarul de card in pagina procesatorului de plati, sistemul va detecta automat daca este un card eligibil pentru plata in rate, la una din bancile agreate de catre magazin si va afisa o lista de unde puteti alege numarul de rate dorit.

Cardurile de rate acceptate sunt de la urmatoare bănci: Banca Transilvania, Garanti Bank, BRD finance, Alpha Bank, First Bank.)

O dată ce utilizatorul primește confirmarea că i-a fost validată comanda, Lemons and Gin are angajamentul de a trimite Produsele iar utilizatorul de a le plăti, în funcție de modalitatea în care indică efectuarea plății.

Dacă Lemons and Gin nu notifică validarea Comenzii, datorită unor cauze excepționale, legate de volum, natură sau urgență, factura emisă va fi considerată acceptarea Comenzii.

Lemons and Gin încearcă să mențină ca prețul prezentat pe Site să fie ferm, precis și univoc, însă o schimbare a factorilor care afectează salariile, materia primă sau reglementările fiscale, poate conduce ca Lemons and Gin să își modifice oferta.

Ocazional, Lemons and Gin poate organiza campanii de reduceri sau prezenta oferte, caz în care, dacă există un termen de acceptare, înseamnă că la expirarea acestora ofertele nu mai sunt valabile.

În cazul în care Clientul beneficiază de un discount printr-un cupon promoțional, acesta nu se cumulează cu alte reduceri de prețuri disponibile în aceeași perioadă.

În funcție de Produsul comandat, îți putem cere achitarea unui avans sau o garanție pentru onorarea Comenzii.

Termenul de plată înscris pe factură, o dată ce este depășit, atrage după sine aplicarea dobânzii statutare legale, fără a fi necesară înștiințarea prealabilă și fără ca acesta să reprezinte singurul remediu la care Lemons and Gin are dreptul de a apela.

 

10) Răspundere

Lemons and Gin se angajează pentru consecințele direct atribuibile Produselor proprii cât și atunci când dă dovadă de neglijență gravă sau comite cu bună știință o fraudă, De convenție expresă, sunt considerate daune indirecte pentru prezenta clauză orice prejudiciu moral sau comercial, pierderea șansei, a beneficiilor, a cifrei de afaceri, a comenzilor, veniturilor, clientelei și a datelor.

Lemons and Gin răspunde pentru oferirea Site-ului și de actele și faptele care țin de Lemons and Gin, în condițiile unei obligații de mijloace, a cărei violare trebuie demonstrată în condițiile dreptului comun.

Dacă un Client estimează că Lemons and Gin i-a provocat vreun prejudiciu, îl invităm să ne contacteze înainte de a recurge la instanțe, pentru a putea să ne înțelegem pe cale amiabilă și să returnăm Clientului eventual, maxim suma pe care a avansat-o pentru Comenzile confirmate.

Cazurile de forță majoră exonerează Lemons and Gin de răspundere, iar pretențiile oricărui utilizator decad începând cu 1 an de la data la care a fost livrat Produsul, înțelegând că Părțile sunt de comun acord că termenul este suficient pentru a putea exersa orice acțiune de introdus împotriva Lemons and Gin sau a Clientului.

Lemons and Gin nu acordă nicio garanție pentru performanța, disponibilitatea sau accesul Site-ului, pentru a-l putea menține gratuit pentru utilizatori.

Clientul este singurul responsabil de alegerea Comenzii precum și de utilizarea și interpretarea informațiilor furnizate de Lemons and Gin.

 

11) Protecția datelor cu caracter personal

Potrivit Legii Nr. 190/18.07.2018 și a Regulamentului UE 2016/679, datele cu caracter personal referitoare la Clienți și la utilizatori fac obiectul unei prelucrări informatice de către Lemons and Gin care acționează în calitate de responsabil cu protecția datelor, în special: pentru a efectua operațiunile legate de relaționarea comercială în cadrul furnizării Produselor, să permită accesul la Site, să faciliteze identificarea Clienților și utilizatorilor, să informeze Clienții și utilizatorii de orice modificare adusă Produselor, să le amelioreze, să conducă acțiuni de prospectare a pieței, analize statistice sau comportamentale.

Tipul de date în cauză și destinatarii acestor date sunt menționați în Politica de Confidențialitate. Pentru nevoia strictă de gestiune a relațiilor comerciale, aceste date vor putea fi comunicate partenerilor Lemons and Gin, potrivit Politicii de Confidențialitate.

Durata prelucrării este cea necesară realizării finalităților identificate în prealabil.

Potrivit legislației, dispui de un drept de acces, rectificare, portabilitate, de ștergere a datelor cu caracter personal sau de limitare a prelucrării acestora, de opoziție la prelucrare pentru motive legitime și de retragere a consimțământului în orice moment. De asemenea, fiecare are dreptul de a introduce o reclamație la autoritatea competentă.

Aceste drepturi se exersează prin contactarea Lemons and Gin la adresa care@lemonsandgin.com prin trimiterea unei copii după un act de identitate.

 

12) Proprietatea intelectuală

Lemons and Gin este singurul proprietar al documentelor, textelor, operelor, ilustrațiilor conținute în Produse precum și ale drepturilor de reproducere, în limita drepturilor eventual deținute de terți.

Lemons and Gin este singurul titular al tuturor drepturilor de proprietate intelectuală aferente elementelor textuale, grafice, sonore, vizuale, programelor, bazelor de date și de oricare altă natură existente pe Site.7