- transport și retur gratuit -

Politica de Confidențialitate

Politica de Confidențialitate

Ultima actualizare: iulie 2019

1)   Introducere

Lemons and Gin pune accent pe respectarea legislației aplicabile de protecție a datelor cu caracter personal, în calitate de operator al acestora și cu conștiința cunoașterii confidențialității acestora, în scopul creării unui cont de utilizator, de gestiune și de menținere a relației cu clienții.

Prezenta Politică are scopul de a regrupa într-un format concis, transparent, comprehensibil și ușor accesibil informațiile referitoare la prelucrarea de date cu caracter personal pentru a vă explica cum Lemons and Gin colectează, utilizează și comunică informațiile pe care ni le furnizați prin intermediul Site-ului.

Prezenta Politică de confidențialitate poate evolua în funcție de contextul legal, reglementar și doctrinar al ANSPDCP (Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal).

 

2)   Principii

Colectarea datelor se face în manieră legală și transparentă și în baza acestor principii, Lemons and Gin ține să informeze Clienții existenți și clienții potențiali în legătură cu prelucrarea care îi privește.

Atunci când Lemons and Gin colectează date, o face fundamentat pe o serie de scopuri specifice: orice prelucrare urmărește un scop legitim, determinat și explicit.

Pentru fiecare din prelucrările puse în practică, ne angajăm să nu colectăm și exploatăm decât date adecvate, pertinente și limitate la ce este necesar în privința scopurilor urmărite.

Lemons and Gin se asigură ca datele să fie, dacă este necesar, actualizate și să adopte proceduri pentru a permite ștergerea sau rectificarea datelor inexacte.

 

3)   Datele colectate

Atunci când utilizatorul folosește Site-ul, anumite date sunt colectate direct de la acesta, precum următoarele categorii pe care noi le prelucrăm: date de identificare (nume, prenume, adresă, adresă de mail, număr de telefon, civilitate), date ce țin de viața ta profesională (societate, funcție, departament, adresă profesională), date financiare (datele contului bancar sau a modalităților de plată), precum și date de conexiune (data și ora de conexiune, adresa IP) locația (la nivel de țară prin intermediul adresei IP) sau istoricul de navigare, al comenzilor, preferințe și centru de interes, Produse consultate, incidente de livrare, reclamații. Încercăm să colectăm doar acele date care ne sunt strict necesare pentru a putea îndeplini scopurile prezentate după cum urmează.

 

4)   Când este efectuată colectarea datelor

Colectăm datele pe care ni le furnizați în special atunci când:

  • Creați sau modificați contul de utilizator în spațiul dedicat client sau pe Site
  • Efectuați o Comandă sau achiziționați un Produs
  • Plătiți o Comandă sau un Produs
  • Navigați pe Site, consultați Produse sau utilizați serviciile de pe Site
  • Participați la un joc sau concurs în scop de marketing
  • Cereți informații referitoare la Produse
  • Doriți să fiți contactați de serviciul nostru comercial.

 

5)   Ce informații sunt obligatorii

Atunci când umpleți câmpuri cerute de diversele aplicații ale Site-ului, caracterul obligatoriu al informației este semnalat printr-un asterisc, aceste informații fiind necesare pentru a ne putea îndeplini obligațiile pe care le avem către dumneavoastră, adica furnizarea Produsului. Dacă aceste informații nu ne sunt comunicate, nu vom putea furniza ce așteptați.

Anumite informații, în special tehnice (adresa IP a calculatorului) sau care privesc consultarea Site-ului și a funcționalităților acestuia, sunt colectate automat din acțiunile pe care le efectuați pe Site via cookies-urilor.

 

6)   Bazele juridice și scopul colectării

Anumite din prelucrările de date pe care le efectuăm sunt necesare pentru executarea unui contract sau a măsurilor precontractuale demarate la cererea dumneavoastră, pentru scopurile următoare:

Gestionarea relației cu clienții (contracte, comenzi, livrări, gestiunea contului de utilizator, gestiunea reclamațiilor)

Trimiterea de informații și newslettere personalizate pentru Produsele noastre și evoluțiile lor

Gestiunea recuperării și a litigilor.

Prelucrarea datelor cu caracter personal este de asemenea efectuată de către Lemons and Gin sau un terț pentru realizarea interesului său legitim de a gestiona, urmări, controla și dezvolta activitatea și relația cu clienții:

  • Realizarea sondajelor, analizei, anchetelor de satisfacție și testarea Produselor
  • Ameliorarea experienței utilizator pe Site pentru a beneficia de performanțe optimizate
  • Gestiunea participării la concursuri sau la operațiuni promoționale
  • Elaborarea statisticilor comerciale
  • Analizarea și stabilirea statisticilor în privința consultării și utilizării Site-ului (număr de pagini vizualizate, număr de accesări și activitate), prin intermediul Google Analytics
  • Trimiterea informațiilor și a neswletterlor personalizate în privința Produselor și a evoluției Site-ului. Caracterizarea de profil client și analiza generală și agregată a preferințelor clienților noștri în materie de cumpărare
  • Analiza de marketing

De asemenea, prelucrarea care urmărește scopurile următoare este efectuată pentru a răspunde la obligații  legale și reglementare:

Gestiunea facturării și a contabilității

Gestiunea drepturilor dumneavoastră ca subiect al prelucrării în privința protecției datelor cu caracter personal.

 

7) Cum gestionați datele cu caracter personal?

Puteți personaliza modalitatea în care vă trimitem newslettere și oferte promoționale, accesând secțiunea din Site „preferințe„ sau prin curier sau contactându-ne direct.

 

8)   Destinatarii datelor colectate

Datele cu caracter personal pe care le colectăm, precum și cele care sunt adăugate ulterior, ne sunt destinate în calitate de responsabili.

Datele tale cu caracter personal sunt comunicate doar destinatarilor abilitați și determinați. Destinatarii datelor cu caracter personal sunt mai ales:

  • Departamentele în cauză ale Lemons and Gin;
  • Eventualii subcontractori ai Lemons and Gin;
  • Eventualii parteneri sau cocontractanți ai Lemons and Gin.

Datele tale cu caracter personal pot fi comunicate cu scopul de marketing partenerilor Lemons and Gin, însă doar dacă ți-ai dat consimțământul în mod expres către o astfel de comunicare.

 

9)   Durata prelucrării

Datele tale sunt păstrate doar pentru durata necesară operațiilor pentru care au fost colectate cu respectarea legislației în vigoare.

Scop

Durata prelucrării

Gestiunea relației contractuale

Durata relației contractuale + termenul de prescripție legală (termenul generic este de 5 ani de la sfârșitul Contractului).

Prospectarea comercială a clienților

Trei ani de la sfârșitul relației contractuale

Date colectate pentru realizarea de sondaje, studii, anchete de satisfacție și testare de produse

2 ani post colectare

Date prelucrate pentru ameliorarea experienței utilizatorului pe Site și pentru a beneficia de funcționalitățile și serviciile Site-ului (Cookie-uri)

18 luni după colectare

Date prelucrate pentru gestiunea participării la jocuri concurs sau operații promoționale

6 luni după colectare

Date prelucrate pentru elaborarea stasticilor comerciale

3 ani după sfârșitul relației contractuale.

Date prelucrate pentru analiza și stabilirea de statitici referitoare la consultarea și utilizarea Site-ului, Produselor

18 luni după colectare

Date prelucrate pentru gestiunea recuperării

5 ani de la sfârșitul procedurii de recuperare

Date prelucrate pentru gestiunea litigiilor

Durata procedurii și până este prescrisă acțiunea executorie a unei hotărâri investiă cu autoritatea lucrurului judecat.

Date prelucrate pentru prelucrarea profilelor de Client și analiza preferințelor în cumpărare

3 ani de la sfârșitul relației contractuale

Date prelucrate pentru analiza de marketing

3 ani de la sfârșitul relației contractuale

Date prelucrate pentru gestiunea contabilității

Durata exercițiului fiscal în curs, augmentată cu 10 ani de la închiderea acestuia.

Date prelucrate pentru gestiunea dreptului la opoziție

3 ani de la exercitarea dreptului de opoziție

Date prelucrate pentru gestiunea drepturilor subiecților

1 lună, cu excepția dreptului la opoziție

 

10) Securitate

Depunem toate eforturile, atât de corespunzător precum este posibil având în vedere complexitatea internetului pentru a securiza Site-ului. Înțelegi prin urmare că nu putem garanta internetul în absolut și accepți limitele și caracteristicile acestuia.

Te rugăm prin urmare să ne informezi de orice întârziere de răspuns a Site-ului, având în vedere natura rețelei de internet și în special performanțele tehnice ale acestuia și timpul de răspuns pentru a consulta, interoga sau transfera datele.

Bineînțeles, declari că ești conștient că datele care circulă pe internet nu sunt neapărat protejate contra deturnărilor. Îți recomandăm deci să iei toate măsurile corespunzătoare pentru a-și proteja propriul conținut date sau programe contra contaminării prin utilizarea internetului.

 

11) Transfer de date

Datele prelucrate sunt stocate pe un server aflat în România.

Doar datele colectate prin intermediul unor cookies, în scopul de a furniza Site-ul alături de serviciile de e-comerț, pot fi transferate în afara Uniunii Europene potrivit următoarelor tipuri de cookie-uri:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de înregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

 

12) Drepturile tale

Potrivit legislației, dispui de un drept de acces, rectificare, portabilitate, de ștergere a datelor cu caracter personal sau de limitare a prelucrării acestora, de opoziție la prelucrare pentru motive legitime și de retragere a consimțământului în orice moment. De asemenea, fiecare are dreptul de a introduce o reclamație la autoritatea competentă.

Aceste drepturi se exersează prin contactarea Lemons and Gin la adresa lemonsandgin, prin trimiterea unei copii după un act de identitate.

 

13) Cookies

Atunci când accesezi site-ul nostru, un cookie sau un alt trasor pot accesa datele tale în legătură cu vizita Site-ului și a Produselor vizualizate.

Un cookie este un ansamblu de date care se folosește pentru a înregistra informații în privința modalității în care utilizatorul navighează pe un Site.

Un cookie este de altfel un fișier text, înregistrat de serverul Site-ului nostru pe navigatorul calculatorului utilizatorului.

Acest cookie conține mai multe date : numele serverului care l-a depus, un identificator sub forma de număr unic și eventual o dată de expirare.

În legătură cu cookie-urile pe care le utilizăm, mai jos poți regăsi o listă :

  • Cookie-uri strict necesare (scopul este fluidizarea navigației pe Site, permițând utilizarea optima a funcționalităț Refuzarea sau ștergerea acestora poate avea ca rezultat împiedicarea funcționării Site-urilor.
  • Cookie-uri funcționale (scopul este facilitarea funcționării Site-ului pentru a face utilizarea mai agreabilă). Acestea ne permit să colectăm informații referitoare la navigarea Site-ului pentru a furniza un serviciu personalizat utilizatorului. De exemplu acestea sunt cookie-urile care vă rețin preferințele
  • Cookie-uri de performanță. Site-ul nostru folosește Google Analytics. Utilizăm cookie-urile de performanță pentru a analiza utilizarea Site-urilor noastre pentru a le ameliora conț Astfel acestea înregistrează numărul utilizatorilor pe Site precum și care sunt paginile cele mai populare.
  • Cookie-uri de targetare/publicitate care permit să vă propunem publicitate adaptată nevoilor individuale.
  • Cookie-uri terțe: precum cele ale partenerilor bancari pentru a permite plata tranzacțiilor efectuate pe Site-ul nostru, ale serviciilor audiovizuale, ale butoanelor specifice canalelor de comunicare sociale, ale publicității, ale serviciilor de ameliorare a experienței utilizatorilor, a serviciilor care asociază navigarea pe Site cu trimiterea mailurilor promoționale sau a statisticilor de acces,

 

Poți dezactiva utilizarea cookie-urilor dar acest lucru ar putea să te împiedice să accesezi anumite funcționalități ale Serviciului.

Înregistrarea unui cookie pe terminalul tău depinde de voința proprie, pe care ți-o poți exprima modificând în orice moment din browser colectarea acestora.

Dacă ai acceptat înregistrarea cookie-urilor pe terminalul tău, cookie-urile integrate și conținute pe care le-ai consulta tar putea fi stocate temporar într-un spațiu dedicat al terminalului tău și vor fi lizibile de către emițător.

 

Wishlist 0
Continue Shopping