Îngrijire bijuterii
Deși aurul, platina și diamantele sunt sunt printre cele mai rezistente materiale, ele nu sunt indestructibile și deși se întamplă rar, de-a lungul timpului pot apărea neplăceri.
Pentru ca semnele de uzură să fie cele obișnuite, minime, tratează-le cu atenția pe care o merită și ele vor rămane într-o stare excelentă cât mai mult timp. Dacă în timp își pierd calitățile, poți apela la servicii specializate și cel mai probabil bijuteria va arăta ca nouă.
Dorim să venim în întâmpinarea ta cu câteva informații privind măsurile de precauție și regulile de îngrijire pe care ar trebui să le respecți.
– Bijuteriile trebuie purtate cu grijă și atentie pentru a nu fi agățate, zgâriate sau lovite. De asemenea, trebuie ferite de soare puternic, surse puternice de căldură și de schimbările bruște de temperatură. Ele pot fi polișate dar acest procedeu presupune înlăturarea unui strat foarte subțire de material prin urmare nu este recomandată mai mult de o dată, până la trei ori. De asemenea, în funcție de construcție, nu orice bijuterie poate fi polișată. Există totuși și soluții tehnice mai puțin invazive. Depinde de fiecare model în parte.
– Substanțe chimice precum clor sau sulf, amoniac, apa mării, produsele de curațentie, produsele cosmetice, parfumurile, pot afecta până chiar și bijuteriile din aur, pietre prețioasele, semiprețioase și perlele, indiferent de natura acestora.
Înlatură bijuteriile când te speli pe mâini, faci duș sau folosești produse de curațenie deoarece există și bijuterii care conțin părți ce se pot dezlipi în timp, își pot pierde strălucirea șamd.
– Înainte de a pune bijuteria pe tine, verifică sistemele de prindere și de siguranță ale bijuteriilor cât și prinderea pietrelor. Acestea se pot lărgi/ modifică în timp. Dacă ești îngrijorată, mai întâi mergi cu bijuteria la un atelier specializat și apoi o poți purta din nou liniștită.
– Bijuteria trebuie curațată periodic, acasă sau la un atelier de bijuterii. Pentru bijuteriile doar din aur sau pentru bijuteriile din aur și diamante, poți folosi o periuță foarte moale, apă și puțin săpun lichid, clătind apoi bijuteria cu apă curată, ștergând-o cu o cârpă moale și lăsând-o să se usuce bine înainte de a o pune din nou la păstrare.
– Pentru bijuteriile din aur și pietre semiprețioase poți folosi doar apă călduță, fără săpun iar perlele pot fi doar șterse cu o carpă foarte moale sau spălate cu apă simplă, foarte puțin călduță. Perlele sunt sensibile.
– Pietrele semiprețioase sunt deosebit de sensibile la temperaturi puternice și există posibilitatea să își modifice culoarea.
– Este recomandată folosirea cârpelor speciale și a soluțiilor de curățare specializate.
– Te sfătuim ca fiecare bijuterie să fie pastrată într-un compartiment separat, o cutie proprie de bijuterii sau într-un săculeț pentru a nu se zgâria unele de altele și pentru a nu se încurca între ele. Lănțișoarele, brățările cu lănțișor, cercei cu lănțișoare și alte obiecte care se încurcă ușor trebuie să fie închise și stocate la orizontală, având grijă să nu se încurce.
– În mod ideal, bijuteria ar trebui ștearsă cu o carpă moale după fiecare purtare și stocată înapoi, individual.
– Ph-ul pielii și rutina de îngrijire pot face ca aceeași bijuterie să aibă un aspect diferit și un nivel de strălucire diferit, în funcție de persoană care o poartă.
Îngrijirea produselor din colecția Branch
Bijuteriile din lemn trebuie ferite de contactul cu apa, săpun și alte lichide sau substanțe.
Când nu sunt purtate acestea trebuie stocate într-un loc uscat, răcoros, departe de razele soarelui, într-o punguța de protecție pentru a le feri de uscare și zgârieturi.
Pentru curățare folosiți doar o cârpă specială pentru curățarea bijuteriilor sau dintr-un material textil foarte moale.
Protejați-le de lovituri, zgârieturi și nu le scăpați pe jos deoarece se pot deteriora sau chiar rupe.
Sperăm ca informațiile oferite ti-au fost de folos, iar dacă ai întrebări suplimentare ne poti contacta aici.
Produse recent adăugate
Branch