Pe ce mână se poartă corect brățara. Ghid complet cu reguli de stil

Femeie cu brățară, colier și inel în rochie bej care primește un cadou
Brățară Golden Links disponibilă la Lemons and Gin, un model sofisticat și special

Originile brățărilor merg cu mult în trecut, până acum 7000 de ani în urmă, când au apărut primele atestări ale acestora în Egiptul Antic. Emoțiile și semnificațiile subtile conferite acestui tip de bijuterii au evoluat de-a lungul timpului, iar astăzi o brățară din aur purtată indiferent pe care mână, poate să transmită sentimente, povești și o notă personală.

If you miss an appointment for your Botox injections, call your doctor’s office to reschedule. Serious side effects of Gemtesa can include: • Urinary retention (inability to empty all of the urine from your bladder). The proportion of free lidocaine is relatively high, so the amount of lidocaine transferred from the mother to the fetus is also relatively high http://apotek-sverige.org/. The regime was found to be minimally toxic and acceptable to patients.

Tânără în cămașă albă căzută pe umeri cu brățară la mână și lănțișor
Brățară Droplet fină și delicată ideală pentru un cadou împreună cu lănțișorul Droplet

Aceste obiecte circulare așezate pe mâini conferă femeii multă feminitate și senzualitate. De altfel, mâinile devin și mai elegante atunci când sunt ornate cu bijuterii. Dacă te întrebi pe ce mână se poartă o brățară, se poate spune că, în general, aceste accesorii se pot purta pe o singură mână sau pe ambele în funcție de preferințe. Totuși, se impun câteva reguli de stil care implică ocazia, bunul gust, ținuta și poziția ceasului de mână. Acest articol descrie în detaliu cum poți să combini brățările rafinate din aur cu restul accesorilor astfel încât, să fii o prezență elegantă și încântătoare.

 

Cum alegi brățara potrivită

Atâta timp cât mica piesă rotundă este mai largă decât încheietura mâinii și mai îngustă decât podul palmei, înseamnă că porți brățara corect. De asemenea, poți măsura dimensiunea încheieturii folosindu-te de degetul mare și arătător. Pur și simplu cu cele două degete cuprinde încheietura celeilalte mâini și dacă observi că vârfurile degetelor se ating, atunci înseamnă că ai o încheietură subțire. Dacă există un spațiu mic între vârfuri, atunci încheietura este una medie, iar dacă degetele nu se ating și este o distanță semnificativă între ele, atunci încheietura ta este mai robustă.

În funcție de mărimea încheieturii la care te încadrezi, poți alege diferite tipuri de brățări. Încearcă să-ți analizezi mâinile și să observi lungimea și forma degetelor și a osului de la încheietură, dacă este mai proeminent sau nu. Toate aceste elemente tehnice te vor ajuta să-ți alegi o brățară care să fie în armonie cu forma mâinilor tale și cu ținuta generală. De exemplu, pentru o mână mai subțire și delicată se potrivește o brățară precum brățara Rose sau dacă vrei să pară și mai subțire, poți alege o brățara Sassy, care este mai lată și plină. Dacă mâna ta are o încheietură medie și îți dorești să creezi iluzia de a fi mai subțire, poți să mergi pe varianta cu mai multe piese de același fel precum brățara Chase, o bijuterie din aur galben, suavă și discretă. Ca regulă generală, pentru crearea unui balans, alege întotdeauna brățări care sunt opuse, ca și dimensiune, formei încheieturii.

Brățara Savvy purtată de o tânără în tricou alb și sacou negru cu inele și coliere
Brățară Savvy, un model mai lat și robust pentru o încheietura fină și subțire

Reguli de stil pentru purtarea brățării la mână

Iată câteva mici secrete legate despre cum să porți un accesoriu la mână. Este recomandat ca brățara să fie purtată pe mâna dominantă, dacă ești dreptace sau stângace și, în acelasi timp, să creezi un echilibru cu celelalte bijuterii din ținuta ta. Numărul brățărilor poate fi unul mai mare dacă asta îți dorești însă, nu încărca foarte mult. Trebuie să iei în considerare poziția ceasului, nuanțele obiectelor vestimentare pe care le porți și tonul pielii tale.

Câte brățări poți purta?

În cazul în care ai o brățară primită cadou de la persoana iubită, este bine să o lași singulară pe mână pentru a transmite încărcătura emoțională celorlalți. Dar, pentru diferite ocazii poți pune și brățări delicate cu cristale semiprețioase sau perle, în număr de două sau trei, astfel încât să fii elegantă și pregătită pentru orice eveniment. Fii liberă să porți brățări la ambele încheieturi, dar urmărește să păstrezi bunul gust și să contrabalansezi cu inele și coliere. Pentru a afla mai multe sfaturi referitoare la modalități interesante de a combina brățările cu diferite ținute te poți inspira din acest articol.

Tânără cu mâinile încrucișate cu brățări și inele
Modelele Sparks, Beads, Small Gold Coins, brățări care pot fi purtate pe aceeași mână pentru un extra rafinament

Ceas și brățară la aceeași mână?

Ceasul este un accesoriu care poate interfera cu purtarea brățării, dar doar la prima vedere. Ghidul standard spune că ceasul se poartă pe mâna opusă celei dominante. Adică dacă ești dreptace, el ar trebui să fie pe mâna stângă și reciproc. Raționamentul vine din utilizarea frecventă a mâinii dominante, iar ceasul poate încurca. Dar și aceste reguli pot fi adaptate la preferințele personale.

Într-un mediu corporatist, de exemplu, ceasul pe mâna stângă și o brățară din metal prețios de aur, pe mâna dreaptă, sunt suficiente pentru a comunica seriozitate și claritate. Într-o atmosferă mai relaxată, dacă forma ceasului este mai simplă, se pot așeza și bijuterii delicate pe aceeași mână. Și totuși, pentru un aspect mai curat este mai bine ca brățara să stea pe mâna liberă. Iar aici te poți juca alegând forme de brățări mai sofisticate și interesante, și nu clasice, de exemplu modelul Sense. Dacă alegi piese simple se pot purta împreună cu ceasul, atâta timp cât acestea se potrivesc ca stil și design. Urmărește să păstrezi un aspect natural și îngrijit atunci când combini accesoriile de mână cu ceasul și celelalte bijuterii.

Brățări pe ambele mâini?

Accesorizarea pe ambele mâini cu bijuterii distinse și rafinate impune respectarea unei etichete de bun gust. Poți purta brățări pe ambele mâini pentru a-ți condimenta ținuta,  dar fii atentă să alegi un singur metal prețios și să nu-l combini cu altele. De asemenea, raportează-te și la tonurile pieselor vestimentare astfel încât, să păstrezi o imagine totală unitară. În situația în care alegi să pui bijuterii pe ambele brațe, fă în așa fel încât una dintre ele să fie vedeta centrală și să iasă în evidență și renunță la celelalte bijuterii, spre exemplu inelele. Dacă vei alege să porți câte un obiect prețios la fiecare mână poți completa și cu alte accesorii. Opțiunea de a pune aceste frumoase bijuterii pe ambele mâini este bună, atâta timp cât respecți regula simplității.

Aranjament modele brățări Lemons and Gin
Modele speciale de brățări disponibile la Lemons and Gin

În concluzie, atunci când îți alegi o bijuterie de mână ghidează-te după sentimentul pe care ți-l trezește atunci când o privești, dar și după propriile preferințe. Este chiar util să-ți creezi o colecție care să conțină obiecte prețioase clasice și simple, iar aceasta să facă parte din fundația unei garderobe complete.