5 cocktailuri feminine care ne inspiră și bijuteriile de aur care li se potrivesc

5 cocktailuri feminine care ne inspiră și bijuteriile de aur care li se potrivesc

Cocktailurile au aer boem, artistic, feminin, plin de culoare și aromă. Sunt o mică plăcere dulce, gustoasă și amețitoare de savurat atunci când vrei să te răsfeți și petreceri momente frumoase alături de prieteni. La fel ca orice lucru care ține de tine, cocktailul pe care îl savurezi, este o alegere. Această alegere exprimă ceea ce simți, cum te vezi și îți oferă fantezia de evadare potrivită stării în care te afli. La fel ca hainele, bijuteriile și arta de care te înconjori în mod intenționat, și cocktailurile sunt o formă de exprimare a creativității. Mai ales acum, în vremurile noastre, când descoperim cu totii varietăți și plăceri culinare deosebite și deprindem arta de a le savura într-un anumit stil, un stil propriu.

Un pic de istorie

Prima folosire a termenului cocktail datează in 1798, într-un ziar britanic însă nu în sensul pe care îl cunoaștem azi. O datare exactă nu se poate realiza. În istorie, ideea de cocktail este legată de revoluționari, de prințese și regine, de farmaciștii care preparau mixuri și tincturi pentru diferite stări și afecțiuni medicale. Ce este clar este că termenul de cocktail era asociat cu mixare unor elemente care cuprindeau alcool și zahăr. Vremurile tulburi ale prohibiției tehnica de amestecare a băturilor a luat amploare pentru a acoperi gustul alcoolului de proastă calitate. Ca de obicei, nevoia te învață să devii creativ. Rezultatele au fost apreciate și astăzi ne bucurăm de o pleiadă de cocktailuri delicioase cu aspect superb.

Exercițiu de creativitate

Nu suntem primi care explorează legatură dintre simțul estetic și cocktailurile, pentru ca așa cum spuneam, este o asociere pe care nu ai cum să nu o înțelegi. Ne vom distra un pic și vom face câteva asocieri de bijuterii din aur Lemons and Gin și cocktailurile cele mai la modă și care se află și pe lista noastră de preferințe. Am selectat pentru tine 5 cocktailuri simpatice. Ne-am relaxat cu exercițiu următor. Am ales 5 cocktailuri care ne plac și le-am asociat cu un loc, o stare, o ținută și desigur o bijuterie Lemons and Gin. Savurează rezultatul și lasă-te inspirată pentru propriile tale exerciții de creativitate.

Gin & tonic, desigur

Ginul a apărut în Europa în Evul Mediu, produs în mănăstiri și cu o largă utilizare în medicina. Ienupărul, planta care stă la baza ginului era utilizată de romani și celți în ritualurile de purificare datorită lemnului său care atunci când este ars nu produce mult fum și are o mireasmă plăcută. Cu o istorie bogată și interesantă, ginul este astăzi utilizat într-o mulțime de cocktailuri apreciate la scară globală, ginul tonic fiind printre cele mai consumate cocktailuri bazate pe gin. Secretul stă în calitatea ingredientelor însă, în prospețime, în dozaj și desigur, este important să fie consumat rece, cu multă gheață. Pentru noi, ginul tonic, are și o conotație culturală, fiind o bautură apreciată când ieși cu prietenii. Paharul de gin arată superb, starea pe care și-o oferă este plăcută iar aspectul său emană prospețime. Iată și asocierile noastre creative pentru Gin & Tonic.

Lemons and Gin cocktail

Sursa Foto: Jon Tyson

Sursa foto: Jezz Timms

Sursa foto: Net-a-porter.com

 

bijuterii aur Lemonsdandgin

Martini

Rețeta actualului Martini a fost publicată în secolul 19. Gin, dry vermouth și lămâie sau trei măsline în forma cea mai simplă sau elaborat și sofisticat, Martini este unul dintre cocktailurile cele mai iubite de aceea au și apărut o sumedenie de variații. Este sofisticat în simplitatea sa de aceea reușește să fie pe placul atât de multor oameni. Din universul cinema, domnul James Bond este cel mai cunoscut consumator de Martini. Paharul de Martini este inconfundabil și classy. Este un simbol al vieții urbane, tihnite, cu rutine cu iz aristrocratic. Când ai în față un Martini, îl savurezi nu îl bei. In romanul lui Ernest Hemingway, Farewell to arms, personajul principal afirmă despre Martini-urile pe care le consumase: “I had never tasted anything so cool and clean. They made me feel civilised.” (Nu gustasem niciodată ceva atât de răcoros și de curat. M-au făcut să mă simt civilizat.). Nici că putea fi exprimată mai frumos starea de spirit creată de Martini. Mai jos găsești asocierile și combinațiile de idei legate de Martini.

bautura Lemons and Gin

Sursa Foto: Reddit

Sursa foto: www.weheartit.com

Sursa foto: Aeron

magazin bijuterii Lemons and Gin

Margarita

Tequila, triplu sec, lime și neapărat, marginea paharului glazurată cu sare. Ce poate fi mai simplu și mai revigorant? Margarita, un cocktail cu inima mexică, este sinonim cu petrecerile gălăgioase, prietenii și distracția. Cu alte cuvinte, celebrează genul de atitudine – “nicio grijă în lumea asta”. Margarita este cosmopolit, boem și distractiv. Una dintre cele mai populare povești despre inventarea cocktailului, leagă nașterea acestuia de o dansatoare din Mexic alergică la orice alcool în afară de tequila și căreia barmanul i-a oferit această combinație. Sună interesant, nu? Nouă, Margarita ne-a inspirat urmatoarele asocieri.

Lemon Gin Fizz

Locație: Dreamhouse Inspiration, Pinterest.

Sursa foto: oliveandmango.com

Sursa foto: Net-a-porter.com

bijuterii dama o seara cocktail

Cosmopolitan

Istoria și proveniența exactă a acestui cocktail nu se poate stabili exact și nu vom intra in detalii pentru că nu sunt relevante acum. Cosmopolitan este un cocktail cu vodcă, suc de merișoare și citrice, proaspete sau îndulcite. Simplu, nu? El este iubit pentru simplitatea lui, se bea ușor și arată… frumos. În același timp, alții nu îl preferă deloc exact pentru aceleași caracteristici. Mai ales barmani și experții în cocktailuri. Cosmo este însă un cocktail lejer și delicat, un cocktail cu renume mondial datorită serialului Sex in the City, un serial ușor superficial și pe alocuri exagerat însă este amuzant iar personajele sunt pur și simplu… delicioase. Iată cum a ieșit moodboardul nostru inspirat de Cosmo.

Lemons and gingin, aperol, vermut sec, lime juice si felii de lamaie

Sursa foto: Harper’s Bazaar

Sursa foto: mountscopusindonesia.com

Sursa foto: Harper’s Bazaar

cele mai frumoase bijuterii din aur

Sursa foto: Harper’s Bazaar

Sursa foto: mountscopusindonesia.com

Sursa foto: Harper’s Bazaar

Mojito

Locul său de naștere este Havana. Rom, zahăr, lime, mentă și apă minerală. Pur și simplu dă dependență fiindcă este complet neserios de dulce și aromat. Mojito este eleganță pură, într-un mod prietenos, complet nepretențios, ușor îndrăzneț, amuzant, proaspăt și revigorant. Deși este mai greu de făcut pentru că presupune să zdrobești frunzele de mentă și gheață este o mood booster instantaneu. Răsfață-te cu moodboardul Mojito pe care l-am creat pentru tine. Chin chin!

cocktail mojito

Sursa foto: The Wandering Queen

Sursa foto: cleobuttera.com

Sursa foto: Chanellisima

bijuterii noi din aur pentru femei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.