Tipuri de inele în functie de forma mâinilor și a degetelor. Ghid complet ce te ajută să alegi bijuteria potrivită

Cutie de bijuterii cu felii de lamaie si inele diferite
Bijutierii recomandă ca inelele sa fie alese în funcție de forma degetelor, pentru a pune mâinile în valoare

În cutia de bijuterii a fiecărei femei, inelele ocupă un spațiu privilegiat. Fie că sunt încărcate de povești ale familiei, fie că au valoare simbolică, sentimentală sau pur și simplu ne plac, inelele sunt accesorii care subliniază feminitatea. Totodată, au capacitatea de a transforma radical aspectul mâinilor. Odată ce sunt așezate pe degete, inelele transmit un mesaj despre personalitatea celei care le poartă. Așadar, trebuie alese cu atenție, cu atât mai mult cu cât forma mâinilor și a degetelor impun alegerea unui anumit tip de inele. Degetele lungi și subțiri sunt avantajate de alte tipuri de inele față de cele scurte și mai groase. Dar, alese inspirat, inelele conferă o notă chic unui outfit și exprimă un mesaj puternic despre personalitatea celei care-l poartă.

Impactul inelului asupra ținutei

Majoritatea femeilor acordă o atenție deosebită ținutei vestimentare. Alegem hainele astfel încât să punem în evidență atuurile fizice. Forma siluetei impune alegerea unui tip sau altul de haine, care să ne avantajeze. Abia apoi personalizăm ținutele și le adaptăm momentului zilei și evenimentului la care participăm.

Aceleași reguli se aplică însă și în ce privește alegerea bijuteriilor. Inelele trebuie alese în funcție de particularitățile fizice, apoi ne putem gândi ce impact are opțiunea pe care am făcut-o, asupra ținutei.

Bijuteriile au fost considerate din cele mai vechi timpuri accesorii cu o puternică încărcătură simbolică și purtătoare ale unui mesaj. Iar acest lucru se aplică în primul rând inelelor. Alegem ținutele de zi cu zi în funcție de starea de spirit și de personalitate. Iar inelele reprezintă acele accente care pun în evidență ideea de la care pornim când ne construim un outfit. O zi în care ai o dispoziție romantică se va traduce în plan vestimentar prin optarea pentru țesături vaporoase, eventual dantele, iar în ce privește bijuteriile, vei alege modele delicate și feminine. Când te simți sigură pe tine, încrezătoare, ținuta îți va fi completată de un inel statement, mai ales dacă forma degetelor permite o astfel de opțiune.

Tanara cu rochie neagra, inele si colier
Un inel corect ales îți evidențiază expresivitatea mânilor și personalitatea

Inelele au capacitatea de a desăvârși aspectul unei ținute pe care am conceput-o cu grijă la detalii. Și un alt lucru care trebuie avut în vedere este că atenția interlocutorilor se îndreaptă în egală măsură spre mâini, ca și spre față. De altfel, se spune că mâinile reprezintă „cel de-al doilea chip” al fiecărui om. Un inel bine ales atrage atenția și are capacitatea de a face mai coerent mesajul pe care vrem să-l transmitem despre noi înșine.

Inele pentru degete groase

Dacă ai degetele mai groase, inelele corect alese te ajută să creezi impresia de alungire. Optează pentru modele cu pietre ovale sau asimetrice, care pot induce un efect de subțiere. De asemenea, inelele subțiri sunt accesorii excelente pentru femeile cu degetele mai groase.

Modelele ca Fruitty Green sau Fruitty Pink de la Lemons and Gin sunt o alegere inspirată pentru a crea senzația de alungire. Din aur de 14 karate, decorate cu zirconii colorate, aceste inele sunt potrivite pentru accesorizarea ținutelor de zi. Când ești într-o dispoziție ludică sau pur și simplu te-ai trezit bine dispusă, astfel de inele transmit starea ta de spirit și celor din jur. Pentru momentele când vrei să-ți exprimi feminitatea, un model potrivit este Ginko. Are avantajul unui design delicat și asimetric, potrivit femeilor cu degete mai groase.

Inel din aur Ginko de la Lemons and Gin
Feminin și elegant, inelul Ginko este o alegere potrivită pentru femeile cu degete groase

Inele pentru degete lungi și subțiri

Femeile care au mâinile cu degete lungi și subțiri sunt printre cele mai norocoase, pentru că pot alege aproape orice fel de model de inel. Începând de la cele subțiri și delicate și până la cele late sau masive, de tip statement, pot purta orice. Se recomandă însă evitarea celor exagerat de mari, care pot contrasta prin masivitate cu structura delicată a degetelor, pentru că efectul nu este tocmai cel mai plăcut. Degetele par astfel mult mai subțiri decât sunt în realitate.

Poți purta mai multe inele subțiri sau un inel lat, gen verighetă. Inelul Essential de la Lemons and Gin, cu design minimalist și modern și o lățime de 11 mm este o alegere excelentă pentru persoanele cu degetele lungi și subțiri. De asemenea, inelul Nature, cu un design îndrăzneț și original arată foarte bine pe acest tip de mână. Pentru momentele când te simți încrezătoare și vrei să transmiți acest mesaj, alege un inel masiv ca Fancy Bubbles – Big. Cu siguranță nu vei trece neobservată! Conglomerat din mici sfere perfecte, acest inel stimulează atât văzul, cât și simțul tactil.

Inel din aur Fancy Bubbles – Big de la Lemons and Gin
Flexibil la atingere și cu un design interesant, inelul Fancy Bubbles – Big arată foarte bine pe degetele lungi și subțiri

Inele pentru mâini cu degete scurte

Dacă degetele tale sunt scurte, este preferabil să eviți inelele masive, care vor accentua această particularitate a mâinilor tale. Alege inele simple sau cu pietre multe și mici, pentru că aceste modele te avantajează.

Un inel subțire din aur de 14 karate cu zirconii negre încrustate sub forma unei cruci, așa cum este Black Cross induce impresia de alungire a degetelor. O altă variantă de inel pentru mâinile cu degete scurte este Gold Laurel de la Lemons and Gin. Forma ovală, delicată a frunzelor de laur îți vor accentua aspectul romantic și totodată va face ca degetele tale să pară mai lungi.

Dacă îți dorești un inel mai mare, dar te temi că nu te avantajează, alege un model ca Secret. Are un design minimalist și modern și totodată, pentru că este format din două inele subțiri care par a gravita unul în jurul celuilalt, creează un efect de alungire.

Inele pentru mâini mici și degete subțiri

Oricât de mult ți-ar plăcea un model de inel masiv, dacă ai mâinile mici și degete subțiri îți recomandăm să eviți astfel de accesorii, pentru că îți vor acoperi cea mai mare parte a degetelor. Optează pentru inele de dimensiune medie sau mică. Vor arăta grozav pe mâinile tale! Poți purta inele cu pietre sau fără, cu forme ovale sau rotunde, care să confere volum degetelor.

Un inel subțire cu zirconii verde aprins încastrate, precu, Ropes and Knots este o idee potrivită de accesorizare pentru femeile care au mâinile mici și degetele subțiri. Un model care, de asemenea, te avantajează dacă ai aceste caracteristici fizice este Blue Eye. Forma alungită a inelului și piatra rotundă îmbracă frumos degetul, fără a acoperi mare parte a sa. Este potrivit pentru toate vârstele și transmite un mesaj încărcat de spiritualitate.

Inel din aur Blue Eye de la Lemons and Gin
Alege un inel din aur ca Blue Eye dacă ai mâini mici și degete subțiri. Forma sa te va avantaja!

Să alegi inelul potrivit poate părea dificil, însă, în realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Tot ce ai de făcut este să-ți observi cu atenție forma mâinii, să probezi diferite modele și să reții recomandările pentru tipul tău de degete. Nu te lăsa sedusă de inele care nu ți se potrivesc. Pe piață există variante de modele care pot satisface toate gusturile și exigențele. Alege-le pe cele care îți complimentează forma mâinilor și a degetelor, pentru că, până la urmă, important este să evidențiezi tocmai singularitatea ta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *